B körkort

Ett körkort skapar många nya möjligheter för dig! Du blir mindre beroende av att din omgivning ska kunna transportera dig från punkt A till punkt B och tillbaka och du kommer att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Vi jobbar hårt på att du som individ ska synas och bli sedd oavsett vilka behov som just du har. Detta gör att vi anpassar din körkortsutbildning efter hur just du tillgodogör dig både teoretisk och praktisk undervisning.

Till elevinloggningen >>

Hur går det till?

1. Har du en giltig legitimation?

Har du inget giltigt pass eller id-kort bör du skaffa detta genast.
Under utbildningen gång kommer du att behöva legitimera dig vid ett flertal tillfällen. Den första gången redan när du skriver in dig hos oss då vi måste säkerställa att du är just du, sedan måste en giltig legitimation medhavas vid varje körlektion.

2. Skaffa dig ett körkortstillstånd

Du måste ha fyllt 16 år och ha ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra. Du kan följa länken nedan, Där efter går du till en optiker där du gör ett syntest för körkortstillstånd. Dom flesta optiker skickar detta digitalt. Tänk på att det är Grupp 1 ni behöver att ansöka om.

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/e-tjanster-inom-vagtrafik/?tab=korkort&eservice=korkortstillstand(grupp1)-ansok

3. Utbilda dig

Vi erbjuder ett flertal utbildningsalternativ både manuellt och automat. Du väljer själv det som passar dig utifrån din nivå, dina erfarenheter och ekonomi. För att se innehåll i våra aktuella paket, erbjudande och priser så finns våra priser längre ner på sidan.

Intensivutbildning planeras och bokas enbart via receptionen så kontakta receptionen på telefon 0455-18881 eller via mejl: info@wi-do.se. Vi är också mycket aktiva på Facebook så det går bra att lämna ett meddelande på Messenger.

För att få en så bra och effektiv utbildning som möjligt vinner du på att ligga steget före med teorin. Den teorin som du jobbar med i ditt undervisningsmaterial kompletteras med fem lärarledda teoritillfällen, dom hålls vanligtvis på onsdagar mellan 17:15 till 19:00. Dessa är inte obligatoriska men ingår i teoriavgiften och är mycket lärorika. På elevinloggningen finns olika övningsprov där du hela tiden kan kolla av dina kunskaper. Detta är en perfekt förberedelse inför ditt kunskapsprov vid Trafikverket. Frågorna uppdateras hela tiden. Övningsproven gör du antingen på en telefon, dator eller en platta. Du kan göra dessa när som helst via elevinloggningen. Du är så klart välkommen att sitta vid våran dator på Trafikskolan.

Den praktiska utbildningen består av 15 olika moment. Åter igen kommer vi att utgå från dig och dina färdigheter. På elevinloggningen hittar du alla moment och där kan du läsa på hur du på bästa sätt kan komma förberedd till nästa trafiklektion. Kommer du väl förberedd kommer detta att leda till att du minskar antalet lektioner och på så sett får ner dina kostnader. Du kommer då att få en bättre djupinlärning som kommer att gynna dig en lång tid framåt inte bara ett lärande inför ett körprov utan ett lärande för livet.
Du kan enkelt boka in trafiklektioner via webben, inloggningsuppgifter får du vid inskrivningen, tillgång till teorin får du om du bestämmer dig för att köpa teoripaketet.

Vill du mängdträna hemma måste du och din handledare gå en introduktionskurs. Din handledare ska även ha ett handledartillstånd som bevisar att han/hon är din handledare. Detta tillsammans med ditt körkortstillstånd (vid körning på trafikskola behöver man inte ha sitt körkortstillstånd med sig) skall medföras vid privat övningskörning.

4. Genomför 2 st riskutbildningar

Riskettan – kurs om droger, alkohol och trötthet. Vilken du kan gå ganska tidigt i din körkortsutbildning. Den är giltig i 5 år efter du gått kursen och blivit godkänd. Denna utbildning är på 4 timmar och görs på trafikskolan.

På kursen krävs: Närvaro, Deltagande och att ni kan Återge och redogöra. Här krävs goda kunskaper i svenska för att inte riskera att inte klara av kraven.

Risktvåan – praktisk utbildning på halt underlag, bokas på skolan. Detta görs så sent som möjligt i utbildningen för att man skall kunna tillgodo göra sig så mycket som möjligt av utbildningen och inte riskera att behöva åka dit en gång till.

Genom hela din utbildning kommer vi att lägga stor vikt vid riskmedvetande, med speciellt fokus på ett defensivt körsätt, på- och avfarter på landsväg, avstånd till andra trafikanter mm. Så Riskutbildningarna kommer att gå som en röd tråd genom hela din utbildning.

5. När utbildningen är klar är det dags för prov

Provet bokas och genomförs hos Trafikverket.

Vi bokar gärna prov och låter dig använda, mot en avgift, en av våra övningsbilar vid provet under förutsättning att du nått upp till undervisningsplanens teoretiska och praktiska mål. Är inte dom målen uppfyllda enligt våra krav kan vi inte boka prov till dig.

Eftersom du räknas som ansvarig förare under körprovet, till skillnad från dina trafiklektioner, är det viktigt att du klarar av din uppgift som självständig förare.

Väljer du att göra detta via oss så möts vi på Trafikskolan för en liten uppvärmning innan du ska vara på Trafikverket. Vi kommer gemensamt att köra ut till Trafikverket där vi möter upp Trafikverkets inspektör. Det bästa med detta upplägget är såklart att du kör den bilen du är van att köra och du känner dig trygg i.

Mina sidor hos Transportstyrelsen

Här kan du se om:

  • du har ett giltigt körkort
  • du har ett giltigt körkortstillstånd
  • du är handledare eller elev vid privat övningskörning
  • du har en introduktionsutbildning, AM-utbildning eller riskutbildning
  • du har en pågående ansökan inom körkortsområdet

Besök mina sidor >>